Az én legvégesebb írásaim

Az én legvégesebb írásaim

Zombi vírus következményei és utóhatásai

2018. január 25. - Kage kyōi

Talán a Walking Dead hatására de elkezdtem gondolkodni. Talán amit itt leírok nem is lesz újdonság. De! Kezdem!

Tételezzük fel, hogy kitör a zombivírus és gyors vagy éppen lassú egyedek vadásznak normális társaikra.

Három nagy ágazat állhat le:

Szolgáltatás, Ipar, Mezőgazdaság.

Ezek leállása okozza hogy nem kapsz szakképes dolgokat, illetve az áruházak polcaira se kerül friss árú és angyo soká fogunk új lapszámokat látni - bármiből is. A hűtött holmik szavatosságuk miatt viszonylag sokáig elállnak. Ugye  nyilván mindenki azt gondolja hogy most le lehet rabolni az abc-ket. Valószínűleg a megmaradt hatalom, amely meg fogja erősíteni magát, (muszáj lesz neki), nem fogja engedni, és ez amúgy is rövidtávú gondolkodás. A hosszútávú a termelésen alapul. A szakképesitettek aranyat fognak érni - ahogy a szerszámok is. Tehát ha van ilyen a csapatban, hálát rebeghetünk az égbe (ha pedig mi is azok vagyunk még inkább).

Az újrakezdésre ideális hely egy sziget. Ugyanis a zombik nem tudnak úszni. Legalábbis egyik filmben sem jelezték, hogy tudnának. Csakhogy viszonylag kevés az olyan hely, amely hosszútávú gyarapodásra is JÓ (termelés, szaporodás), és közel is van a partokhoz ( a nagyobb holmik szárazföldön lesznek). 

A házak, lakások rendszerei is összeomlanak. Ami bizony katasztrófa. Az eddig jólétben, fűtésben és villannyal élőknek keserves és kőkemény élet lesz a váltás a falusias, szigetes életformára. Még ha a társadalom magához is tér, nem biztos, hogy a leépülést helyre lehet hozni. Pláne ha évek telnek el!

A kertek is sokat érnek majd.

A közlekedés összeomlása is baj, hisz a sok jármű a menekülőutat is elzárja. Karbantartás, stb, az is egy életbeli rendszernek számít. Lemondhatunk a vonat-repülő-hajó triójáról. Hovatovább egy új ruha kincs lesz (!). A nők varrni kényszerülnek újra - valszeg kézzel.

Egyelőre ennyi jut eszembe kedves olvasók. Ha bármi észrevételetek van, nyugodtan írjátok meg. Köszönöm !

A bejegyzés trackback címe:

https://shadowthreat.blog.hu/api/trackback/id/tr6413601873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása